rijschool fury

014 59 01 88

info@rijschoolfury.be

Openingsuren
maa - vrij: 9:00u - 17:30u
zat: 9:00u - 13:00u

Rijbewijs D zonder vakbekwaamheid

PICZZZZ.00 00 24 03.Still009 2

Rijbewijs D zonder vakbekwaamheid (minimumleeftijd = 24 jaar)

Theorie

De beste manier om je voor te bereiden op het theorie-examen is via een theorie-opleiding. Deze cursus duurt twee dagen. Klik voor meer informatie bovenaan op het submenu ‘Theorie’ en bekijk onze ‘Kalender’ voor de precieze data.

Ingrediënten van deze theoriecursus:

  • de structuur van het verkeersreglement
  • de praktische toepassing van de wegcode in het verkeer

Het theorie-examen bestaat uit 50 meerkeuzevragen die elk 1 punt waard zijn. Om te slagen moet je minstens 41 vragen juist beantwoorden. Ben je geslaagd, dan blijft je theorie-examen 3 jaar geldig. Ben je niet geslaagd, dan kan je op een latere dag opnieuw het examen afleggen. Het aantal herkansingen is onbeperkt.

Je kan de examens tijdens de openingsuren van het examencentrum afleggen.

Opgelet: Vanaf 18 jaar mag je al een theorie-examen afleggen, maar een geslaagd examen is slechts 3 jaar geldig en de minimum leeftijd voor het praktijkexamen is 24 jaar.

Praktijk

De snelste en meest praktische weg naar een rijbewijs D is via de rijschool. Je volgt minimum 8 uur praktijkles bij Fury, en legt met het voertuig van de rijschool het praktijkexamen af. De ervaring leert dat een kandidaat gemiddeld 12 uur praktijklessen nodig heeft om goed voorbereid het praktijkexamen af te leggen.

Het praktijkexamen bestaat uit twee onderdelen:

  1. Op privéterrein: voorafgaande controles en enkele manoeuvres, zoals in rechte lijn achteruitrijden, langs een trottoir parkeren, achteruit in een garage rjden,…
  2. Op de openbare weg: controle of je het minimum niveau van rijvaardigheid hebt bereikt en je je voldoende veilig met de autobus in het verkeer verplaatst. (45 minuten)

Praktisch

Kostprijs

Rijbewijs D, zonder vakbekwaamheid

  • 1543 euro, incl. 8 lesuren, examenbegeleiding en examengeld

Inschrijven

U kan via deze knop inschrijven, en uw facturatiegegevens en vrije tijd doorgeven

Schrijf In