rijschool fury

014 59 01 88

info@rijschoolfury.be

Openingsuren
maa - vrij: 9:00u - 17:30u
zat: 9:00u - 13:00u

Rijbewijs CE Wipkar en CE Trekker/Oplegger

web trekker oplegger 2 opt
vrachtwagen CE loskade 2 opt
web trekker opt

Een rijbewijs CE is verplicht als je een trekkend voertuig van categorie C met een aanhangwagen of oplegger met een MTM van meer dan 750 kg wil besturen. 

Voor het rijbewijs CE zijn enkel praktijkexamens vereist.

Belangrijke voorwaarde: om de opleiding te starten, moet je in het bezit zijn van een rijbewijs C. Vertrek je van een rijbewijs C zonder vakbekwaamheid, dan heb je – wanneer je geslaagd bent voor het praktijkexamen – een rijbewijs CE zonder vakbekwaamheid. Ben je in het bezit van een rijbewijs C met vakbekwaamheid, dan heb je na een gunstig verloop van het praktijkexamen een rijbewijs CE met vakbekwaamheid.

Praktijk

De snelste en meest praktische weg naar een rijbewijs CE is via de rijschool. Je volgt minimum 8 uur praktijkles bij rijschool Fury, en legt met het voertuig van de rijschool het praktijkexamen af. De ervaring leert dat een kandidaat gemiddeld 10 à 12 uur praktijkles nodig heeft om goed voorbereid het praktijkexamen af te leggen.

Het praktijkexamen bestaat uit twee onderdelen:

  1. Op privéterrein: voorafgaande controles en enkele manoeuvres (in rechte lijn achteruitrijden, opstellen tegen een stoep, achteruitrijdend een bocht maken, achteruitrijden tot tegen een laadkaai, koppeling en ontkoppeling van de aanhangwagen,…) 
  2. Op de openbare weg: controle of je het minimum niveau van rijvaardigheid hebt bereikt en je je voldoende veilig met de vrachtwagen in het verkeer verplaatst. (35 minuten) 

Wanneer je de lessen volgt met een wipkar of trekker + oplegger, zal je ook met deze combinatie het examen afleggen. Na het behalen van het rijbewijs CE mag je ook met een combinatie vrachtwagen + wipkar (of trekker + oplegger) rijden. Voor deze combinatie raden we dan wel een korte opleiding van 3 à 4 uren aan.Bij Fury kan je kiezen, maar we adviseren om je leskeuze te baseren op de combinatie waarmee je het meest zult rijden na het behalen van het rijbewijs.

Praktisch

Kostprijs

  • 1543 euro, incl. 8 lesuren, examenbegeleiding en examengeld (automaat)

Inschrijven

U kan via deze knop inschrijven, en uw facturatiegegevens en vrije tijd doorgeven

Schrijf In